Kaikki uutiset
Uutiset 13.03.2024

Pala Kolmeksin historiaa mainonnassa

Historia on arvokasta, mutta mielestäni myös niin mielenkiintoista ja kiehtovaa. Ilokseni pääsin sukeltamaan mainonnan maailmaan ja Talotekniikkalehden arkistoihin, siirtyen ajassa vuosikymmeniä taaksepäin.

Juuri nyt historia on meillä Kolmeksilla ajankohtaisempaa kuin aikoihin, sillä ensi vuonna juhlimme Kolmeksin 80-vuotista juhlavuotta. Myös Kolmeksin omia arkistoja olen päässyt tutkiskelemaan Turengissa. Miten hienoa onkaan ollut löytää myös itselle uutta tietoa ja tarinaa kymmenien ja taas kymmenien vuosien takaa.

Meillä Kolmeksilla on myös se onni, että talosta löytyy paljon pitkiä työsuhteita. Henkilöt, jotka ovat olleet yrityksen palveluksessa vuosikymmeniä, kertovat arvokkaita kokemuksiaan sekä tarinoita meille vähän tuoreemmille Kolmekslaisille.

Kolmeksin tarina sai alkunsa vuonna 1945, jolloin mainonnan kanavia oli vain kourallinen.
Talotekniikkalehti (silloinen Lämpö- ja Vesijohtoteknikkojen yhdistys) alkoi julkaisemaan LVT-tiedotuksia vuonna 1949, ollen juuri yksi niitä harvoja mainonnan kanavia. Näiltä alkuvuosilta löysin suuren määrän ilmoituksiamme, joiden kehitystä sekä muutosta läpi vuosikymmenten on ollut mielenkiintoista tutkia.

Talotekniikkalehti sai nykyisen nimensä vuonna 1993, jolloin perustettiin Talotekniikka-Julkaisut Oy. Lehden koko historian ajan, on siinä ollut teemapalstoja, kirjoitettiin pakinoita, kysymys- ja vastausosasto sekä kirja-arvostelupalsta. Lisäksi silmä- ja korvapalsta, jossa kerrottiin alan tapahtumista ja toimipaikkojen vaihdoista. Eli lehti on ollut ja on vielä tänäkin päivänä tärkeä informaation ja mainonnan kanava.

Iso kiitos Talotekniikkalehti ja Eetu Alvik, että pääsin tutustumaan arkistoonne ja otitte minut lämpimästi vastaan. Vielä en ole kaikkea haluamaani päässyt teillä tutkimaan, joten tulen tekemään innolla uusintamatkan arkistojenne uumeniin.

Kati Granlund
Markkinointi ja viestintäasiantuntija

Tässä alla muutamia ilmoituksiamme Talotekniikkalehdestä (silloinen Lämpö- ja Vesijohtoteknikkojen yhdistys) 1950-luvun molemmin puolin.