Tarinamme

Sinnikkyydellä rakennettu menestystarina

Kolmeksin syntyhistoria on osa kertomusta teollistuvasta Suomesta. Ennenkokematon menestystarina sodan runtelemasta maasta ja sen noususta kansainvälisesti arvostetuksi kansakunnaksi. Historiaamme mahtuu myös yrityskauppoja, mutta ennen kaikkea sinnikästä ja pitkäjänteistä työtä.

Konekäämintää Kolmeks Turengin tehtaalla

Kolmeks Oy:n tarina sai alkunsa Helsingissä vuonna 1945. Jo 1950-luvulla yrityksestä oli kasvanut merkittävä pumpputeollisuuden, ja sitä myötä myös Suomen jälleenrakennuksen toimija.

Pumpputeollisuuteen keskittyvä määrätietoinen kehitys- ja valmistustyö sekä vientitoiminta auttoivat Kolmeksia kasvamaan tasaisesti läpi vaihtelevien taloussuhdanteiden. Vuonna 1965 vanhat toimitilat kävivät ahtaaksi ja Kolmeks muutti Turenkiin, johon rakennettiin uudet modernit tilat. Kolmeks ja yksi sen tehtaista toimii Turengissa vielä nykyäänkin.

Suunnitteluosasto Kolmeks Turenki

Brandtin perhe tulevaisuuden rakentajana

Vuonna 1982 perheyhtiö Brandt Group osti Kolmeksin. Brandtin perheen omistuksessa Kolmeksista kehittyi nykymuotoinen teollisuuskonserni.

Kolmeks Turengin tehdas
Kolmeks Viron Viljandin tehdas

Kansainvälistyminen

Pitkäaikaisten asiakassuhteiden kehittyminen kansainvälisiksi on auttanut Kolmeksia laajentamaan toimintaansa Suomen rajojen ulkopuolelle ja perustamaan uusia tehtaita ympäri maailmaa.

Vuonna 1994 Kolmeks otti kansainvälistymisensä ensiaskeleen perustamalla tehtaan Viron Viljandiin.

Kolmeks Chuzhou Kiinan tehdas

Maailmanlaajuiseksi toimijaksi

Vuonna 2004 perustettiin Kiinan yhtiö Kolmeks (Chuzhou) Ltd. ja vuonna 2014 avasimme uuden tehtaan Anhuin maakunnassa sijaitsevaan Chuzhouhun.

Intiassa toiminta alkoi vuonna 2018, kun Kolmeks (Gujarat) Manufacturing Pvt. Ltd. perustettiin Bhavnagarin kaupunkiin.

Maantieteellisestä sijainnista riippumatta toimimme aina yhtenä Kolmeks-tiiminä.

Vuonna 2021 uudistimme brändistrategiamme ja yritysilmeemme. Uusi K-symboli on modernisoitu uudelleentulkinta Kolmeksin aiemmasta tunnuksesta. Suunnittelua on ohjannut Kolmeks Groupin arvomaailma – luotettava, innovatiivinen, yhteistyökeskeinen ja omistautunut. Symbolin tavoitteena on luoda tunnistettava ja erottuva tunnus tulevaisuudelle, edustaa koko konsernia ja rakentaa yhtenäistä Kolmeks-henkeä.