Kaikki uutiset
Uutiset 25.04.2022

Turengin tehtaan sähkö 100 % uusiutuvaa

Kestävä kehitys on yksi toimintaamme ohjaavista peruspilareista. Huomioimme jokapäiväisessä toiminnassamme ympäristön, yhteiskunnan ja taloudellisen hyvinvoinnin osa-alueet. Erityisesti ympäristöarvojen huomioiminen on Kolmeksille tärkeää sekä konserni- että yksikkötasolla. Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintatapojamme ja tekemään parempia valintoja, jotta saamme aikaan positiivista ympäristövaikutusta sekä pienentämään hiilijalanjälkeämme.

Pohjoismaista tuuli- ja vesivoimaa

Kolmeksin Turengin tehtaan käyttämä sähkö on vuodesta 2021 alkaen ollut täysin uusiutuvilla energialähteillä tuotettua eli 100 % pohjoismaista tuuli- ja vesivoimaa. Käyttämämme sähkön päästökerroin on siis pyöreä nolla.

Uusiutuvasta energiasta tuotetun sähkön käyttäminen on tärkeä askel lähemmäs kohti pienempää hiilijalanjälkeä, johon kiinnitämme entistä suurempaa huomiota.

Ympäristövastuulliset toimittajat

Vuodesta 2018 lähtien Turengin tehtaassa käytetyn energian hiilijalanjälkemme on pienentynyt 87 %. Tämä pitää sisällään sekä sähkön, että kaukolämmön. Tämä on merkittävä muutos, ja se on saavutettu ympäristövastuullisilla toimittajavalinnoilla.

Muita tärkeitä tekoja hiilijalanjäljen pienentämiseksi Kolmeksilla ovat muun muassa kierrätyksen tehostaminen sekä jätemateriaalien tehokkaampi hyödyntäminen.

Lue lisää kestävästä kehityksestä Kolmeksilla.