Kolmeksin huoltopäällikkö.

Marko Stenberg – Huoltopäällikkö, Turenki

Huoltopäällikkönä työskentelevä Marko Stenberg kehittää Kolmeksin huoltopalveluita ja on mukana lähes kaikessa huollon toiminnassa. Hän pitää tärkeänä, että asiakas saa helposti tarvitsemansa huoltopalvelun ja voi luottaa toiminnan laatuun. ”Nyt meillä on uusi mahdollisuus auttaa asiakkaitamme ylläpitämällä heidän puolestaan SpiroVent -automaattisten ilmanpoistinten laiterekisteriä ja muistuttaa tulevista huolloista.” Huoltomuistutusten avulla laitteiden huoltoväli pysyy maltillisena auttaen pidentämään niiden elinkaarta. ”Samalla järjestelmällä on myös mahdollista hallita huoltosopimuksia.” Tämä mahdollistaa entistä monipuolisempien huoltopalveluiden tarjoamisen.

Kaikki alkoi trukkikuskin tuurauksesta

Markon ura Kolmeksilla alkoi vuonna 1996, kun hän parikymppisenä tuli tuuraamaan trukkikuskia kolmeksi viikoksi. Seuraavana vuonna solmittiinkin sitten jo vakituinen työsopimus. Aluksi työtehtävät olivat lähettämössä ja pumppujen kokoonpanossa. 90-luvun lopulla taajuusmuuttajien tullessa valikoimaan, hän siirtyi mustilla laatikoilla varustettujen FC-pumppujen kokoonpanotehtäviin.

Kokoonpanotehtävistä Marko siirtyi 2010-luvun taitteessa huoltopalveluiden myyntiin ja myöhemmin vuonna 2019 hän siirtyi nykyisiin tehtäviin huoltopäälliköksi. Markon luotsaama huoltotiimi toimii Vantaalla sekä Turengissa palvellen asiakkaita ympäri Suomen.

Kestävät pumput, asiakkaan ongelmien ratkominen ja huoltotiimi

Merkityksellisintä työssään Markolle on asiakkaan ongelmien ratkaisu, kestävät pumput sekä yhteen hiileen puhaltava, osaava huoltotiimi. ”Meillä on tiimissä erilaisia persoonia ja kaikilla omat vahvuudet. En muista sellaista ongelmaa, jota ei olla porukalla saatu ratkaistua.”

Kolmeks-pumput ovat tunnetusti kestäviä. Niin kestäviä, että siitä saa vitsiä väännettyä asiakkaiden kanssa. Yksikin asiakas nauroi, että meillä on vasta vuonna -68 ostettu pumppu, joka ”jo nyt” hajosi.  ”Asiakkaan pulmien ratkaisu tuo onnistumisen tunnetta. Usein käy niin, että vika tulee esille pumpun oireilussa, mutta todellisuudessa ongelma onkin jossain ihan muualla. Näistä esimerkkinä laakerivirrat, joka esiintyy takalaakerin alkaessa ääntämään. Kokemuksesta tiedän, että takalaakerit hajoavat muuten todella harvoin.”

100 % luotettavuus tärkeintä

Markon mielestä Kolmeksissa on parasta pitkät perinteet sekä kotimainen perheyritystausta. Kolmeksin historia ulottuu vuoteen 1945 ja nykyisin konsernin omistaa suomalainen perheyritys Brandt Group Oy. Kolmeksilaisia ohjaavat neljä arvoa: omistautunut, innovatiivinen, yhteistyökeskeinen ja luotettava. Näistä arvoista Markolle tärkein on luotettavuus. ” Luotettavuus täytyy olla 100 % sekä työyhteisössä että asiakkaiden suuntaan!” Hän kuitenkin pitää tärkeänä kaikkia muitakin arvoja ja miettii ettei mitään arvoista sovi unohtaa.

Moniosaaja työssä ja vapaa-ajalla

Työn vastapainoksi Marko nikkaroi ja remontoi: ” Lähes kaikki vapaa-aika on mennyt viime aikoina mökin kunnostukseen. Ostimme vuosi takaperin Kukkiajärven rannalta vanhan mökin. Siellä olen nyt touhunnut, mökki saunoineen on kohta käyty kokonaan läpi.” Aiemmin Marko on harrastanut myös ralliautoilua sekä valmentanut reilut 10 vuotta lasten ja nuorten salibandyjoukkueita.