Sirje Lott – Sähkömoottoreiden käämijä

Sirje Lott työskentelee sähkömoottoreiden käämijänä Kolmeksin Viron tehtaalla. Hänellä on takanaan pitkä työhistoria Kolmeksilla, ja hän tunteekin Kolmeksin erittäin hyvin. Sirjen työkaverit kuvaavat häntä ystävällisenä ja auttavaisena henkilönä, jonka kanssa on helppo työskennellä. Sirje on taitava viestimään ja siksi hänet onkin valittu edustamaan työntekijöitä yksikössään. ”Itseasiassa minut on valittu jo kahdesti työntekijöiden edustajaksi,” Sirje lisää. ”Pyrin edistämään hyvää ja luottamuksellista yhteistyötä johdon ja työntekijöiden välillä.”

Mentori ja perehdyttäjä

Sirje tuli Kolmeksille vuonna 2009. Työskenneltyään viisi vuotta Kolmeksilla, hän aloitti kouluttamaan uusia työntekijöitä. Sirje muistaa ajan, jolloin uusia työntekijöitä ei tullut eikä perehdytykselle ollut tarvetta. Sirje on työskennellyt etulinjan työntekijänä tehtävän perustamisesta lähtien.

Nykyään Sirjellä riittää paljon töitä, sillä monia uusia työntekijöitä on aloittanut Kolmeksilla. ”Tällä hetkellä meillä on suuri tarve uusille työntekijöille ja minulla riittää siten paljon työtä perehdytyksen ja mentoroinnin parissa.” Sirje hymyilee.

Toiminnan laatu

Sirjelle hänen työnsä merkityksellisimmät asiat ovat olemassa olevan tietotaidon siirtäminen uusille työntekijöille. Hän nauttii uusien työntekijöiden opastamisesta. Tärkeintä on varmistaa, että kaikki uudet työntekijät saavat kunnollisen perehdytyksen ja tuntevat itsensä tervetulleiksi Kolmeksille. Riittävä perehdytys ja mentorointi varmistavat ja ylläpitävät jatkuvaa toiminnan korkeaa laatua, nyt ja tulevaisuudessa.

Innovative and flexible Kolmeks

Sirjen mielestä parasta Kolmeksilla on joustavat työajat. Joustavuuden ansiosta työn ja vapaa-ajan yhdistäminen on sujuvampaa, mikä vaikuttaa merkittävästi työhyvinvointiin.

Sirjen mielestä Kolmeksin neljästä ydinarvosta (sitoutunut, innovatiivinen, yhteistyökeskeinen ja luotettava) hänelle tärkein arvo on innovatiivisuus. ”Innovatiivisuus on uuden luomista tai olemassa olevan kehittämistä. Innovaatioita syntyy organisaation eri tasoilla ja jokaisella työntekijällä on mahdollisuus olla innovatiivinen omalla alueellaan.”

Aktiivinen vapaa-aika

Vapaa-ajallaan Sirje harrastaa liikuntaa aktiivisesti. Hän osallistuu yleisiin juoksutapahtumiin ja käy uimassa vuoden ympäri. ”Pidän uimisesta, ja talvella käyn uimassa avannossa”, hän paljastaa. Sirje on eläinrakas ihminen. Lemmikkeinä hänellä onkin suuri koira, kissa sekä kaneja. Rentoutuakseen Sirje tekee käsitöitä ja leipoo.