Kaikki referenssit
Caligo savukaasupesurin valmistus
24.11.2021

Savukaasupesurit – Caligo Industria

Caligo Industria valmistaa korkealuokkaisia savukaasupesureita ja teollisuuden lämmöntalteenottoyksiköitä hyödyntäen edistyksellistä lämpöpumpputekniikkaa. Kolmeks-pumppu on täydellinen osa tehokasta ja kompaktia kokonaisuutta.

Caligo savukaasupesuri

Savukaasupesureiden keskeisin tehtävä on ottaa polttoprosesseista ja teollisuuden prosesseista lämpöä talteen. Tämä tapahtuu jäähdyttämällä savukaasuja tai teollisuuden prosessihöyryjä alle kastepisteen, jolloin prosessissa vapautuu energiaa ja nestemäistä vettä.

Tämän lisäksi savukaasupesuri puhdistaa teollisuuden savukaasuista epäpuhtauksia ja siten pienentää hiukkaspäästöjä. Savukaasujen puhdistus vähentääkin erityisesti biopolttoaineita käyttävien laitosten kattiloiden hiukkaspäästöjä merkittävästi. Käsittelyn ansiosta myös muiden epäpuhtauksien ja rikin poisto kaasuista saadaan suoritettua tehokkaasti.

Prosesseista saatu energia otetaan talteen ja hyödynnetään lämpöpumpun avulla tehokkaasti, esimerkiksi kaukolämmön käyttöön. Caligo on kehittänyt savukaasupesureille patentoidun lämpöpumppukytkennän, jonka ansiosta polttoainesäästöt voivat olla yli 30 %.

Caligo-savukaasupesuri sisältää pesuri- ja lauhteenkäsittelymoduulin. Savukaasupesureissa pumppuja käytetään muun muassa prosessiveden pesukierrossa, lämmöntalteenottokierrossa sekä kaukolämpöveden puolella. Kokonaisuudessaan yhdessä savukaasupesurijärjestelmässä voi olla 2–6 pumppua.

Kestävä ja helposti asennettava

Pesuprosessi vaatii pumpulta paljon. Kiintoaineita, klooria ja rikkiä voi olla runsaasti, joten haponkestävyys on yksi pumpun perusedellytyksistä. Kolmeksin pumput soveltuvatkin erinomaisesti savukaasupesureihin.

Haponkestävän materiaalin lisäksi Kolmeks-pumpun etuja ovat helppo asennus sekä kompakti koko. Pumppu voidaan asentaa kätevästi pieneen tilaan ilman erillistä betonipetiä. Lisäksi pumppu voidaan toimittaa asiakkaan haluamalla värillä. Näin pumppu sulautuu täydellisesti osaksi asiakkaan järjestelmää.

Kolmeks-pumput Caligon väreissä.